Take-away verpakkingen voor sterrenrestaurants. Ontwerper Pim Smit stort zich op de toegevoegde eetbeleving van verpakkingen.

 • 30-11-2021

Pim Smit is een product ontwerper die zich focust op producten voor in je werk- en leefomgeving. Tijdens het traject van Design to Market ontwikkelt Pim zijn project Fine Dining Delivery, waarin hij herbruikbare take-away verpakkingen maak voor high-end restaurants. Tijdens de DDW 2021 interviewde Marion Meijvis Pim over zijn ontwerppraktijk:

Van beleid naar actie. Voor social designer Bernhard Lenger de motor van zijn ontwerppraktijk

 • 18-11-2021

Social designer Bernhard Lenger komt uit Oostenrijk en heeft een achtergrond in mechanical engineering en industrieel ontwerp. Toch heeft hij de switch naar social design gemaakt. We vroegen hem naar deze overstap.

Fé Ramakers wint Social Design Award 2021 en neemt daardoor deel aan Design to Market

 • 11-11-2021

World Trade Center Eindhoven organiseerde in samenwerking met Gemeente Eindhoven en VNO-NCW de uitreiking van de ‘Social Design Talent Award 2021’. Acht designtalenten werden genomineerd. Jos Hardeman, programma-manager van Design to Market zat in de jury.

Design to Market ontwerpers op de DDW

 • 13-10-2021

We maakten een overzicht van de Design to Market deelnemers die exposeren tijdens de DDW. Een voor een must-sees!

Koen Dommelen - lichting 2021 Design to Market

 • 8-10-2021

De laatste deelnemer van de lichting 2021 stellen we graag aan je voor: Koen Dommelen.

Jing Wang in Pop Up Talent Talks op 14 okt

 • 23-09-2021

Tijdens de expo 'Van Hier & Verder' over talentontwikkeling in Brabant neemt ontwerper en danser Jing Wang deel aan de Pop Up Talent Talks in de Lochal in Tilburg.

Designers te zien in Expo 'Van Hier & Verder'

 • 23-09-2021

Nog tot en met 14 november is werk van ontwerpers Billie van Katwijk, Nando Dolleman en Lola Gielen te zien in de expo 'Van Hier & Verder' in de Lochal in Tilburg. Allen namen deel aan Design to Market. Deze tentoonstelling laat het resultaat zien van talentontwikkeling in Brabant, van design tot muziek, van theater tot film.

Ook designer Emy Bensdorp werd geselecteerd voor Design to Market

 • 11-09-2021

Ook ontwerper Emy Bensdorp start met het Design to Market traject. Zij werkt met haar design en design-research studio Claybens aan producten, materialen en concepten die liggen op het snijvlak van wetenschap en design.

Nieuw traject, nieuwe makers! Maak kennis met Mathijs van Gageldonk!

 • 2-09-2021

Ruimtelijk vormgever en product-engineer Mathijs van Gageldonk ontwerpt en ontwikkelt gebruiksobjecten en concepten voor de publieke ruimte.

We stellen graag Bodil Havermans aan je voor!

 • 26-08-2021

Social designer Bodil Havermans studeerde af aan St. Joost School of Art and Design in de richting grafisch en ruimtelijk ontwerp. Ook zij start met het Design to Market traject.

Bernhard Lenger toegevoegd aan het Design to Market traject

 • 17-08-2021

We zijn blij social designer Bernhard Lenger voor te kunnen stellen.

Maak kennis met ontwerper Lena Winterink!

 • 13-08-2021

Graag laten we je kennis maken met Lena Winterink. Ook Lena gaat het Design to Market traject volgen.

Nieuwe ontwerper: ontmoet Jana Flohr!

 • 5-08-2021

Een van de ontwerpers die het Design to Market traject gaat volgen is Jana Flohr. Ze is productontwerper en runt het ontwerpmerk House of Thol samen met haar partner Thomas Linssen.

Ruimtelijk vormgever Juul Dijkmeijer en haar project 'Made by Memories'

 • 30-07-2021

Deze zomer stellen we de nieuwe lichting ontwerpers voor die het Design to Market traject gaan volgen. Dit keer de beurt aan ruimtelijk vormgever Juul Dijkmeijer.

We stellen de nieuwe lichting ontwerpers voor!

 • 21-07-2021

De komende weken stellen we de nieuwe ontwerpers voor die het Design to Market traject gaan volgen. Dit keer Jeffrey Heiligers.

Even voorstellen: Pim Smit

 • 16-07-2021

De komende weken stellen we de nieuwe ontwerpers voor die het Design to Market traject gaan volgen. Allereerst product ontwerper Pim Smit.

Nieuw traject met 11 ontwerpers gestart

 • 6-07-2021

Afgelopen week organiseerde Design to Market de kick-off van een nieuw traject met 11 nieuwe ontwerpers die een jaar lang ondersteund gaan worden. Eindelijk konden we weer op locatie een ontmoeting organiseren, tussen nieuwe talenten, ontwerpers die afzwaaiden, mentoren en partners.

Upprinting Food van Elzelinde van Dooleweerd in The Guardian

 • 28-06-2021

The Guardian besteedde aandacht aan Upprinting Food van ontwerper Elzelinde van Dooleweerd. Elzelinde volgde in 2019 het Design to Market traject.

Mestmag sprak met partner de Kazerne over omdenken in de coronatijd

 • 10-05-2021

Galerieën, ateliers, musea en andere expositieruimten: het zijn locaties waar al ruim een jaar lang innovatie, flexibiliteit én een lange adem aan de orde van de dag zijn. Ook voor partner van Design to Market de Kazerne in Eindhoven.

Talenthub Brabant interviewde ontwerper en danser Jing Wang

 • 19-04-2021

Jing Wang (1982, Eindhoven) is industrial designer, popping danser én deelnemer aan Talenthub Design to Market.

Partner Cube Museum fuseert tot Discovery Museum

 • 15-04-2021

De drie culturele instellingen op het Museumplein in Kerkrade – partner van Design to Market Cube design museum, Columbus earth center en Continium discovery center – gaan vanaf heden verder onder één gezamenlijke naam: Discovery Museum.

Billie van Katwijk in podcast The Material Revolution

 • 6-04-2021

"My projects always hint to this border of what is visible and what is not." Ontwerper Billie Van Katwijk bespreekt haar visie op hergebruik van materialen in de podcast van The Material Revolution.

Wegens grote belangstelling tweede Info Meeting voor nieuw traject Design to Market

 • 2-04-2021

De Talenthub voor design zoekt tien talentvolle ontwerpers voor de nieuwe lichting.

Vetro Acrilico: een hanglamp gemaakt van acryl en staal

 • 31-03-2021

Designer Brian van der Kooij onderzoekt binnen het Design to Market traject de marktkansen voor zijn concept DigiQubes: een programma waarbij gebruiker zonder enige kennis van computers en 3D tekenprogramma’s toch digitaal kan tekenen. Maar de ontwerper heeft al meerdere concepten ontwikkeld. Zo ook de Vetro Acrilico: een hanglamp gemaakt van acryl en staal.

Virtuele rondleiding tentoonstelling 'Victor Papanek: The Politics of Design' op vr 19 maart

 • 18-03-2021

Kijktip! De tentoonstelling 'Victor Papanek: The Politics of Design' in het Designmuseum Den Bosch vormde voor de masterstudenten van het Critical Inquiry Lab van de Design Academy Eindhoven de aanleiding om een dialoog aan te gaan met het werk van Victor Papanek, zijn tijdgenoten en de ontwerpers die hij heeft geïnspireerd. In deze virtuele tour presenteren zij een alternatieve lezing van de tentoonstelling.

Samenwerking Jing Wang met Beeldkrakers en DFNS

 • 5-03-2021

Ontwerper en danser Jing Wang maakte een choreografie voor een video. Samen met Beeldkrakers maakte hij een product video voor DFNS.

MUDERNISM collectie van Billie van Katwijk nu verkrijgbaar op The Artling

 • 1-03-2021

Online design en kunstplatform, theArtling.com, bevat meer dan 3.000 ontwerpers, kunstenaars en galerieën van over de hele wereld, met dagelijks nieuwe kunstwerken en designitems. De MUDERNISM collectie van Studio Billie van Katwijk is nu verkrijgbaar op The Artling.

GLOW is het nieuwste ontwerp van de collectie van Ontwerpduo voor APTUM lighting

 • 19-02-2021

GLOW is een magische lichtbron die tot vier uur sierlijk nagloeit als je alle lampen hebt uitgedaan en de zon een ander werelddeel verlicht.

Charlois en de Sterren - nieuw project van ontwerper Rogier Arents en Roel Lutkenhaus

 • 11-02-2021

Recent ontwikkelde Rogier Arents samen met mediawetenschapper Roel Lutkenhaus, beiden uit Rotterdam-Charlois, Charlois en de Sterren, onder curatie van Charlois Speciaal. Rogier nam deel aan Design to Market in 2017 en is een ontwerper en grafisch kunstenaar.

Trainer en coach Brenda Vos over de methodiek Talentopstellingen

 • 2-02-2021

De ontwikkeling van persoonlijk leiderschap is een van de pijlers waar bij Design to Market met de ontwerpers aan gewerkt wordt. Hoe kun je jouw talenten - sterke karaktereigenschappen - optimaal benutten in je dagelijkse werksituatie? Hoe herken je talenten van anderen en hoe kun je deze optimaliseren in gesprek? Talent krijgt pas betekenis wanneer jij en anderen het effect ervan ervaren. Dit effect wordt vaak onderling duidelijk herkend in communicatie, in de afstemming over inhoudelijke resultaten.

Lisa Jongejans in de podcast The Growcast

 • 11-01-2021

"Het Nederlandse uitvaartsysteem heeft echt een update nodig: we moeten onze lichamen niet langer als afval zien." - ontwerper Lisa Jongejans vertelt hoe we onze westerse afscheidsrituelen kunnen transformeren met fungi en mycelium in de podcast The Growcast.

Designer aan het woord: Brian van der Kooij

 • 11-12-2020

“Ik zie mezelf graag als uitvinder en ontwerper. Hoewel ik veel energie haal uit productontwerp, is mijn droom om een ​​product 'dat nog niet bestaat' op de markt te brengen.” Bij de start van zijn deelname aan Design to Market was dit een van de uitgangspunten voor de beroepspraktijk van ontwerper Brian van der Kooij. Hij heeft een digitaal product ontworpen en ontwikkeld waarbij de gebruiker zonder enige kennis van computers en 3D tekenprogramma’s toch digitaal kan tekenen. Momenteel onderzoekt hij de marktkansen voor dit DigiQubes-project. Wat zijn zijn ervaringen tot nu toe?

Meet the Mentor: August Mertens

 • 28-11-2020

Bij Design to Market werken we met een mentorcollectief met meerdere mentoren die de jonge ontwerpers coachen en begeleiden. Een van deze mentoren is August Mertens, oprichter van onder andere Femly. We spraken August over zijn mentorschap:

Designer aan het woord: Jing Wang

 • 16-11-2020

Industrial designer en danser Jing Wang richt zich met zijn module Kozen op de (online) dans community. Er zijn zoveel nationale en internationale danswedstrijden dat het voor zowel dansers als kijkers onmogelijk om ze allemaal te bezoeken en deel te nemen. Jing maakt met Kozen online deelname en kijken toegankelijk en mogelijk. We vroegen hem naar zijn ervaringen met het talentontwikkelingstraject tot nu toe.

Tijs Rooijakkers tipt DDW-projecten

 • 19-10-2020

Tijs Rooijakkers is een van de Design to Market-ontwerpers. Hij onderzoekt, ontwikkelt en produceert creatieve oplossingen voor doorval-problematiek in en om hoge gebouwen. En hij tipt een aantal projecten waar hij bij betrokken is tijdens de DDW 2020.

Designer aan het woord: Rafael Groznik

 • 1-10-2020

Waar houden de talenten van Design to Market zich mee bezig en hoe ervaren zijn het traject? “Het groepsproces vind ik fijn, met anderen werken. Ik ben blij met de constante feedback, niet alleen op het gebied van onderzoek maar ook bij aanpassen van mijn ontwerp.” We spraken met Rafael Groznik, een van de talenten van Design to Market. Rafael richt zich in zijn werk op serious gaming en gamification.

Meet the mentor: Pascal Treur

 • 26-08-2020

Binnen de talenthub werken we met verschillende mentoren. Een van de mentoren die zich verbonden heeft aan de hub is Pascal Treur. Pascal is een creative engineer met een eigen bedrijf: Pas4M, Idea to Product, waarin hij verschillende producten ontwikkeld, van een connector voor hartbewaking tot een glijbaan. We vroegen hem naar zijn ervaringen als mentor: "Het voorhouden van een spiegel vind ik een belangrijke rol als mentor. Ik wil dat ze zelf de vragen stellen als ‘wat wil ik nou precies’ zodat we van een ruim gesteld doel werken naar deelproblemen en kleinere doelstellingen en die oplossen.".

Designer aan het woord: Billie van Katwijk

 • 26-08-2020

De lichting 2020 van Design to Market is inmiddels flink op stoom. We spraken conceptueel productontwerper Billie van Katwijk over haar ervaringen tot nu toe.

Mentoren delen kennis & kunde

 • 12-02-2020

Twee weken na de aftrap van editie 2020 van het accelerator programma Design to Market, werden de deelnemers voorgesteld aan een groep mentoren. Deze professionals, ervaringsdeskundigen, adviseurs en coaches uit het bedrijfsleven, maakten tijdens een enerverende speed-date kennis met de jonge ontwerpers en deelden vol enthousiasme hun kennis en kunde met ze.

Nieuwe lichting deelnemers gestart

 • 12-02-2020

Op donderdag 16 januari was de officiële kick-off van met de 2020 lichting deelnemers van het accelerator programma Design to Market. De deelnemers zijn allemaal jonge ontwerpers die aan de start van hun carrière staan. Het aankomende jaar zullen ze onder professionele begeleiding gaan werken aan het ontplooien van zichzelf en hun ‘case’, met een focus op maatschappelijke relevantie, innovatie en ondernemerschap.

Aptum tijdens Dutch Design Week

 • 26-09-2019

Ontwerpduo lanceert tijdens Dutch Design Week nieuw verlichting merk: 'Aptum'. Lokatie: Kazerne, paradijslaan 8 Eindhoven 19-27 okt 2019.

Publicatie in Financieel Dagblad

 • 26-09-2019

Elsbeth Grievink schreef een artikel in het financieel dagblad over hoe speelsheid in het interieur wordt toegepast. Ook 'Contour' - het nieuwste ontwerp van Ontwerpduo - doet mee.

Finalists of the 3D Pioneers Challenge

 • 20-06-2019

Upprinting Food is nominated as one of the finalists for the 3D Pioneers Challenge 2019! https://www.3dpc.io/en

Voorbeeld Excellente Branding

 • 20-06-2019

Soms zijn er bedrijven die met kop en schouders boven de concurrentie uitsteken. Deze hal van Voortman Steel Group is een mooi voorbeeld voor hetgeen waar Identity Engineering voor staat.

Leidraad voor Industriële vormgeving

 • 13-06-2019

Een goed product begint met een slim ontwerp en dat betekend: samenwerken! Niet alleen technici horen bezig te zijn met nieuwe ontwikkelingen, ook MARCOM en HRM.

Upprinting Food bij de Karpendonkse Hoeve

 • 13-06-2019

In Mei hebben we Upprinting Food twee weken getest bij de Karpendonkse Hoeve, een Michelin restaurant in Eindhoven.

What is Lichtbouw?

 • 16-10-2018

No-nonsense lighting from Eindhoven. What if LED strips are structural and easy to build with? Lichtbouw creates practical solutions that allow for creative use.

Material minded Design

 • 4-10-2018

During the accelerator ‘design to market’ 304 NOMAD nightlight was designed by Nick Beens Studio serving as an example for the metal and powder coating industries to show new applications in design.

Piece of Comfort

 • 9-03-2018

Piece of Comfort is een opklapbaar bed de onderstaande video illustreert de werking van dit product.

‘Met elk ontwerp wil ik een sociaal doel dienen’

 • 3-03-2018

Artikel in de vtwonen van mijn afstudeer project Piece of Comfort. Gepubliceerd in de rubriek ontwerptalent in de januari editie 2018.

30X30

 • 7-02-2018

As a way of elevating the aesthetics of public space and architecture. Simone Smelt created a set of copper (and steel) sleeves for the most used tile in the Netherlands.

304 NOMADIC

 • 17-01-2018

304 NOMADIC - Bring the outdoor ambience indoor. Creating a powerfull design, to gain more audience by creating content for on/offline purposes.

eyewear

 • 17-01-2018

Eyewear is a set of changeable eyewear frames for prescription glasses. Created with the idea that you can fit your appearance to the changing surroundings, moods and contexts that you're in.

SPECULUM

 • 17-01-2018

Sometimes we feel the need for space – do we really need it? Or is a spatial feeling enough to ease our mind?

Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden aan de Terra Nova

 • 4-10-2017

Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden bedenken samen oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 'Mijn dochter (10) bedacht, met twee mannen die ze niet kent,

Design special Red Cross coin

 • 23-05-2017

This special Red Cross coin by my design will be issued in June 2017. The coin will be minted on the occasion of the 150th anniversary of the Dutch Red Cross.

Looking back: Terra Nova won 3 great mentorships at SDtM's pitch event!

 • 24-04-2017

Very proud to have six months support of Bruns, ACE ingenieurs- & adviesbureau and Anke Bergmans.

Het is officieel! Stichting Terra Nova - Democratisch Design is opgericht.

 • 24-04-2017

De 'serious game' heeft nu ook de 'serious' organisatiestructuur om aan de weg te timmeren.

Pilot study in WKZ!

 • 7-04-2017

Starting this April, DOK will be used in the Wilhelmina Kinderziekenhuis in a pilot study. An amazing step that will result in scientific and practical insights of DOK's implementation!

Terra Nova op Brandpunt+: Stemmers voor PVV, D66 en PvdA richten samen de wereld opnieuw in

 • 26-02-2017

Het burgerschapsspel Terra Nova, dat ik ontwikkelde met en voor kinderen, blijkt ook goed voor spannende discussies onder volwassenen. In de video van Brandpunt+ zie je hoe dat eraan toe gaat!

Geweldige dag bij ASML tijdens de Smart Mentor Match event.

 • 20-02-2017

Afgelopen week stond ik samen met de andere deelnemers tijdens het Mentor Match event van SDtM op het podium in de auditorium van ASML.

Co Creation and pitching @ Open Brains

 • 1-02-2017

Bit of Energy is being developed. Together with Blue Engineering, The business model is created and a lot of new insights regarding the market are gained. New connections are made!

DOK at new-year's reception Provincie Noord-Brabant

 • 24-01-2017

DOK Tool was one of the designs presented at the Province Noord-Brabant new year's reception. A meet & greet between policymakers and young designers.

Terra Nova wint ASN Bank Wereldprijs

 • 16-01-2017

Lisa Hu wint op 16 november 2016 de ASN Bank Wereldprijs: €10.000 voor de verdere ontwikkeling. Met het nieuwe schooljaar wordt de bordspelversie met online platform gelanceerd!

Workshop dagen

 • 23-11-2016

The many short expert-meetings gave me new idea's and insights into the further development of the Heart Bloom installation.

DOK Tool on Radio NPO1! - 'The best according to Martijn Paulen

 • 23-11-2016

On Tuesday the 22nd of November my design 'DOK tool' was discussed in 'Het Allerbeste' by Martijn Paulen (CEO Dutch Design Week) at NPO Radio1! - Read the post for the link.