Ruimtelijk vormgever Juul Dijkmeijer en haar project 'Made by Memories'

Deze zomer stellen we de nieuwe lichting ontwerpers voor die het Design to Market traject gaan volgen. Dit keer de beurt aan ruimtelijk vormgever Juul Dijkmeijer.

Vanaf haar academietijd heeft Juul de ambitie om kunst, cultuur en vormgeving dichter bij het sociaal maatschappelijk werkveld te betrekken. In haar onderneming staat het ontwerpen voor en mét de omgeving daarom ook centraal. Kijken en luisteren is daarbij essentieel. Door de omgeving en mensen daarin zo'n grote rol te geven is -naast het resultaat- het interdisciplinaire ontwerpproces minstens zo waardevol! Omdat elke omgeving, elk landschap en elke persoon anders is, blijven de ontwerpen ook spannend, divers en interdisciplinair in het eindresultaat.

Tijdens Design to Market gaat ze haar project 'Made By Memories' doorontwikkelen. Dit project is van start gegaan tijdens een reis langs de westkust van Europa. Juul gaf workshops waarbij deelnemers herinneringen vertalen in de letterlijke vorm: Souvenirs. Door het gebruik van gevonden voorwerpen en materialen laat ze deelnemers doelbewust kijken naar hun omgeving. In Nederland wil ze dit project een vervolg geven door bijvoorbeeld in wijken, steden, landschappen of in bedrijven hiermee aan de slag te gaan.