We stellen graag Bodil Havermans aan je voor!

Social designer Bodil Havermans studeerde af aan St. Joost School of Art and Design in de richting grafisch en ruimtelijk ontwerp. Ook zij start met het Design to Market traject.

Bodil vindt het belangrijk om een vraagstelling met een brede en volledige blik te benaderen en met makers uit verschillende disciplines samen te werken, om zo tot de beste oplossing te komen. Als ontwerper richt ze zich vaak op onderbelichte onderwerpen. Door het creëren van bewustwording of herkenning voor de doelgroep probeert ze dit soort onderwerpen bespreekbaar te maken.

Een voorbeeld daarvan is haar afstudeerproject ‘Beu’ over onzichtbare ziektes. Door middel van een installatie van drie paviljoens neemt Bodil je, samen met vier andere ervaringsdeskundigen mee in hun ervaring, waarin een drietal aspecten centraal staan: onzichtbaarheid, omgeving en verandering. De onzichtbaarheid van jouw klachten heeft immers ook invloed op hoe jouw omgeving op jouw ziekte reageert en dat heeft weer invloed op de verandering die je doormaakt.

Meer weten over Bodil Havermans? Klik hier.