Koen Dommelen - lichting 2021 Design to Market

De laatste deelnemer van de lichting 2021 stellen we graag aan je voor: Koen Dommelen.

Kim & Koen is een ontwerpstudio die zich richt op duurzaam interieur- en meubelontwerp. In het hele proces, van ontwerp tot uitvoeren, neemt de studio op zoveel mogelijk vlakken verantwoordelijkheid. Dat betekent bijvoorbeeld dat de studio haar unica ontwerpen zelf uitvoert, waarbij gebruik wordt gemaakt van zwerfmateriaal. In de materialenhaven van de studio wordt al het materiaal verzameld dat geen functie meer vervult, maar wel potentie heeft. 

Koen Dommelen houdt zich binnen de studio bezig de techniek, constructie en de uitvoering. Voor Koen zijn principes uit de natuurkunde en de industrie inspiratiebronnen. 

Gedurende het Design to Market-traject werkt Koen aan een project waarmee zijn studio de Brabantse populier redden. De boom die zo kenmerkend is voor het Brabantse landschap en de cultuur - denk bijvoorbeeld aan de klomp - verdwijnt langzaam, omdat het hout niet meer gebruikt wordt voor hoogwaardige toepassingen. Terwijl deze houtsoort prima kan concurreren met veel geïmporteerde houtsoorten. Door nieuwe toepassingen te ontwerpen met deze houtsoort waardeert de studio de boom op en wordt de populier in ere hersteld.