Fé Ramakers wint Social Design Award 2021 en neemt daardoor deel aan Design to Market

World Trade Center Eindhoven organiseerde in samenwerking met Gemeente Eindhoven en VNO-NCW de uitreiking van de ‘Social Design Talent Award 2021’. Acht designtalenten werden genomineerd. Jos Hardeman, programma-manager van Design to Market zat in de jury.

De award werd uitgereikt aan Fé Ramakers. De prijs bestaat uit een betaalde opdracht voor de gemeente van €10.000,- én deelname aan het Design to Market talentontwikkingstraject. 
 
Ramakers studeert aan de Design Academy Eindhoven en kreeg de award voor haar project The Unselfish Cabins. Deze tiny houses brengen de stad op een symbolische manier samen. Elke cabin onderzoekt hoe architectuur bijdraagt aan het ecosysteem van de stad en tegelijkertijd een plek kan creëren om te wonen met minimaal ruimteverbruik. Deze duurzame woningen zijn niet alleen sterk verbonden met hun omgeving, maar ook met elkaar. Hierdoor gaan ze de stedelijke uitdagingen aan op het gebied van water, afval, warmte, biodiversiteit en sociale cohesie.
 
Voor de Social Design Talent Award bieden studenten van de TU/e Industrial Design en Design Academy oplossingen voor een sociaal-maatschappelijk vraagstuk binnen de gemeente Eindhoven. De award werd uitgereikt door wethouder van Cultuur en Design Monique List.