Design Academy Eindhoven


Word gevolgd door:
Guntra Laivacuma


Terug naar vorige pagina

Lisa Hu

Als 'social designer' ontwerp oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Sinds mijn afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2014 heb ik verschillende projecten opgezet en gerealiseerd, door te ontwerpen sámen met de mensen om wie het gaat. Ik denk dat dit cruciaal is voor langetermijns draagvlak voor innovatie. Dit breng ik in de praktijk met mijn pas opgerichte stichting voor democratisch design, door het prijswinnende dialoogspel Terra Nova Minimaatschappij uit te rollen met en voor scholen in heel Nederland.

info@lisahu.nl
facebook.com/terranovaminimaatschappij en terra-nova.nl

Terra Nova Minimaatschappij, maakt de grote uitdagingen van de samenleving bespreekbaar

Met wie deel je je vis? Heb je meer rechten dan de nieuwelingen die net zijn gestrand? Met het burgerschapsspel Terra Nova Minimaatschappij maken spelers samen de wereld waarin ze zelf zouden willen wonen. De grote uitdagingen van de samenleving komen met dit materiaal tot leven en stellen je moreel kompas op de proef. Kinderen verkennen hun eigen mening en die van de ander. Volwassenen zien sociale vraagstukken en basiswaarden in nieuw licht: zelfs een PVV’er, D66’er en PvdA’er kwamen eruit.


Posts

Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden aan de Terra Nova

4-10-2017

Dag van de Democratie, Ede: 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden bedenken samen oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. 'Mijn dochter (10) bedacht, met twee mannen die ze niet kent,

In Ede deelden 2200 kinderen hun droom met welzijnsorganisatie Malkander. Daar zaten ook samenlevingskwesties bij. Op de Dag van de Democratie, lieten we 50 kinderen, jongeren, wethouders en raadsleden deze kwesties bespreken, én we gingen op zoek naar oplossingen. 'Mijn dochter (10) bedacht, met twee mannen die ze niet kent, zomaar een manier van samenleven waar ze allemaal achter staan - bijzonder'. Met dank aan de Jongerenraad EdeLeny OosterbaanMarije OosterbaanGemeente EdeMalkander 'Deel je Droom' en natuurlijk alle spelers!

Looking back: Terra Nova won 3 great mentorships at SDtM's pitch event!

24-04-2017

Very proud to have six months support of Bruns, ACE ingenieurs- & adviesbureau and Anke Bergmans.

Together we will work on developing an interactive expo version of Terra Nova (next to the board game)! We visited already Bo Burgmans at Bruns' new location, De Ploeg, a few times. Bruns is an extraordinary family company as well as top 5 expo developer in the world! ACE's Pascal Treur knows all about bringing concepts to industrial series. Anke Bergmans tops it off with coaching & professionalisation, with already several sessions spent on making to most of this project. What a chance for Terra Nova. Check out the result of our joined efforts at Dutch Design Week 2017!

Het is officieel! Stichting Terra Nova - Democratisch Design is opgericht.

24-04-2017

De 'serious game' heeft nu ook de 'serious' organisatiestructuur om aan de weg te timmeren.

Voor perspectiefwisseling, dialoog en burgerschap, en de dingen die daarbij helpen: denk aan workshops, de exhibitversie op de Dutch Design Week '17 en natuurlijk het bordspel dat in september uitkomt. In de Raad van Toezicht hebben we:
- Bram Eidhof - kom je sowieso tegen bij bijeenkomsten over burgerschap, op het podium of ernaast. Schreef de super sterke bijlage bij Kamerbrief burgerschapsonderwijs in feb; 
- Alexandra Bronsveld - brainstormde 3 jaar geleden al mee, toen Terra Nova nog een Terra Nova'tje was. En van een docentenopleider kinderfilosofie en humanistisch onderwijs kan je wat verwachten!
- Bram Kocken - Heeft als advocaat essentiële skills die de rest van ons mist, en gaat voorkomen dat de stichting in al haar idealisme aan wurgcontracten ten onder gaat.
Deze drie gaan mij adviseren en controleren, want ik vorm het bestuur. Dit gaat iets moois worden!

Terra Nova op Brandpunt+: Stemmers voor PVV, D66 en PvdA richten samen de wereld opnieuw in

26-02-2017

Het burgerschapsspel Terra Nova, dat ik ontwikkelde met en voor kinderen, blijkt ook goed voor spannende discussies onder volwassenen. In de video van Brandpunt+ zie je hoe dat eraan toe gaat!

Bekijk de video hier.

Een van de spelers: 'Normaal wil ik een andere mening niet echt horen als die buiten mijn 'frame' valt. In dit spel moet je je wel verdiepen in de wereld van een ander.'

De bordspelversie van Terra Nova komt met het nieuwe schooljaar uit. Voor het onderwijs en daarbuiten. Volg de Facebookpagina of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Terra Nova wint ASN Bank Wereldprijs

16-01-2017

Lisa Hu wint op 16 november 2016 de ASN Bank Wereldprijs: €10.000 voor de verdere ontwikkeling. Met het nieuwe schooljaar wordt de bordspelversie met online platform gelanceerd!

Met Smart Design to Market wordt hiernaast onderzocht of er naast de bordspelvariant ook een ingenieuzere 3D versie geproduceerd kan worden. En hoe Terra Nova zich verder het beste kan positioneren, zodat zoveel mogelijk kinderen en jongeren de koppen bij elkaar steken voor de samenleving van morgen.