HBO Bachelor Vormgeving (Design) Design Academy Eindhoven, MBO Creatief Vakman (Ontwerpend Meubelmaker) Koning Willem I College


Terug naar vorige pagina

Ralf Gloudemans

Studio Ralf Gloudemans is gespecialiseerd in mixed reality design en ambacht. Het doel is om de mogelijkheden van fysieke en digitale ambachten en gereedschappen te combineren. Dit levert unieke resultaten op die de grens tussen de digitale en fysieke wereld doen vervagen. Een fysiek object met een digitale ziel. Met behulp van mixed reality vorm ik objecten die traditionele grenzen overstijgen. Het begint met het interpreteren van hoe een object eruit zou kunnen zien wanneer een digitale vloedgolf het object beïnvloedt. Hierbij verken ik de oneindige mogelijkheden van het digitale rijk. Tijdens dit creatieve proces omarm ik de vloeibaarheid en grenzeloze potentie. Dit zorgt voor continue inspiratie door de digitale wereld bij het vormgeven van fysieke creaties. Bij Studio Ralf Gloudemans ligt de focus op het blootleggen en onthullen van het opmerkelijke samenspel tussen de fysieke en digitale aspecten van creatie. Gedreven door een passie om het verborgen potentieel van mixed reality design en vakmanschap te ontdekken.

studio@ralfgloudemans.nl
www.ralfgloudemans.nl

'Transcending: Mesh to Matter' onderzoekt de intersectie van digitale technologie en fysieke ambacht vanuit het perspectief van een maker. Het project wordt gevormd binnen een digitale omgeving. Met behulp van virtual reality worden 3D-meshmodellen gebeeldhouwd en zorgvuldig verfijnd om een kenmerkende esthetiek te bereiken. De resulterende vazen tonen markeringen van ambachtelijk vervaardigd keramiek, doordrenkt met digitale invloeden.


Posts